به گزارش مشرق، سعدالله زارعی، تحلیلگر مسائل استراتژیک در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس با بیان اینکه اشاره برخی رسانههای خارجی مبنی بر اینکه انتخابات ۱۲ اسفند وضعیت فعلی ایران را مشخص میکند بیانگر منطق انتخاباتی در جمهوری اسلامی ایران است گفت: معمولا در دنیا انتخاباتها با این تعابیر همراه نیست که مثلا عدهای بگویند این انتخابات سرنوشت را تعیین میکند چون در عموم کشورهای دنیا انتخابات با یک معنای حقوقی محدود تعریف میشود.
وی افزود: اما در ایران حد و معنای انتخابات از این فراتر میرود و به این تعبیر میشود که مشارکت در انتخابات یعنی مقبولیت جمهوری اسلامی در میان مردم.
زارعی با تصریح بر اینکه انتخابات در ایران معمولا معنایی فراتر از انتخابات در یک قوه دارد، گفت: این ادبیات کم و بیش در داخل ایران هم مورد توجه است و معمولا جمهوری اسلامی نیز این تعبیر را دارد که مشارکت مردم در انتخابات در واقع کمک به نظام است و توطئههای خارجی را رفع میکند.
وی یادآور شد: مطالبه رهبران جمهوری اسلامی نیز از مردم همواره این بوده است که مشارکت آنها در انتخابات حفظ نظام است.
زارعی همچنین با اشاره به پایینتر بودن طبعی میزان مشارکت در انتخابات مجلس از انتخابات ریاست جمهوری افزود: اما در برخی موارد وقتی غربیها از این مسئله صحبت میکنند در واقع میخواهند، بگویند که مشارکت در انتخابات ایران پایین است و این پایین بودن نیز نشان دهنده کاهش محبوبیت نظام جمهوری اسلامی ایران در میان مردم است.
این تحلیلگر مسائل استراتژیک گفت: این کم شدن طبیعی مشارکت در انتخابات مجلس بعدها محل مناقشه و شیطنت دشمنان قرار میگیرد و آنها مثلاً خواهند گفت که در انتخابات ریاست جمهوری دولت دهم در ایران بیش از ۸۵ درصد مردم شرکت کردند اما مثلاً در انتخابات مجلس نهم فقط ۶۰ درصد شرکت کردهاند که البته باید گفت که این یک حرف غلط است.
زارعی تصریح کرد: باید دانست که این مقایسه به هیچ وجه درست نیست و هر انتخاباتی را باید با انتخابات مشابه خودش مقایسه کرد.